Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер сподели, че в миналото

...
Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер сподели, че в миналото
Коментари Харесай

Федерер: Вече не се страхувам от левичари

Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер сподели, че в предишното е имал проблеми с левичари като Фернандо Вердаско, само че към този момент не се бои от тези борби. Маестрото ще се изправи в идната фаза на АТР 500 шампионата в Дубай против испанеца.
 Федерер: Ще ми е необходим много шанс, с цел да печеля Ролан Гарос
" Вече не се опасявам от левичари както беше, когато бях младеж. От тогава съм подобрил моята игра. Всеки се пробва да употребява твоите недостатъци или просто да те принуждава да се представяш едва. Същото важи и за Вердаско.

" Като за състезател с бекхенд с една ръка, мисля че имам страхотна статистика против левичари. Ясно е, че Рафа ми е създавал най-вече проблеми поради високото си равнище на игра, " регистрира още Федерер.

Носителят на 20 трофеи от Големия шлем добави, че решението да се завърне в шампионатите на алено не е обвързвано с възможен завършек на кариерата му. Швейцарецът не е играл на клей от 2016 година, само че удостовери присъединяване в конкуренцията в Мадрид през май. Федерер пропускаше сезона на алено в последните години, с цел да запази сили за по-бързите твърди и тревни кортове, на които има най-вече триумфи.

" Това, че ще се включа в Мадрид, не значи, че считам да завършвам кариерата ми или повече да не играя на алено. Въобще не съм мислил в тази посока, когато заявих присъединяване. Просто в този момент усещам, че тялото ми е готово за игра на клей, тези шампионати се вписват в разписанието ми, по тази причина и взех това решение.

А и не желая да върша прекомерно огромна пауза, с цел да запазя ритъма си за втората част от сезона. Няма да бъде елементарно, без подозрение. Но не виждам нищо ужасно в това. В края на краищата аз съм израснал на червени кортове. Мисля, че съм изцяло подготвен да се пренеса от твърдите кортове на клея, а по-късно на тревата и след това отново на твърдите кортове ", добави Маестрото.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР